Редактор: e-mail: Кадър: БТВАко ГЕРБ съберат 120 подписа за проект на нова

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВАко ГЕРБ съберат 120 подписа за проект на нова
Коментари Харесай

Доц. Христо Христев: Ако ДПС и БСП не искат да участват в разговорите за Велико Народно събрание, такова няма да бъде свикано

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Ако ГЕРБ съберат 120 подписа за план на нова Конституция, и Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия не желаят да вземат участие в диалозите за Велико Народно заседание, има в Конституцията планувана процедура, тя в избран порядък от време допуска най-рано до два месеца и най-късно пет месеца да бъде взето решение по отношението на локалния план.

Това съобщи преподавателят по право в СУ доцент Христо Христев в „ Тази заран ” по БТВ.

За това е належащо болшинство, което е безусловно невероятно да бъде събрано без гласовете на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия - 160 души. Ако те са декларирали и поддържат тази позиция, това всичкото е едно маневри в леген, едно на вятъра упражнение, да отклони вниманието от рецензиите към държавното управление, да удължи до края на мандата на актуалното заседание ръководството в една по-комфортна за него обстановка, в което няма да се разисква за какво по избран метод са изразходвани пари, за какво избрани несъответствуващи хора са на избрани места, а се разисква по какъв начин да преучредим страната с един текст, който подхожда в 90 и няколко % от наредбите си на сегашната си Конституция, добави Христев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР